Buro Beeld BV, Adviesbureau gericht op gebiedsontwikkelingsprojecten!
Print deze Post

– Elst Centraal bereikt mijlpaal

Het project Spoorzone-Elst Centraal in de gemeente Overbetuwe heeft recentelijk een mijlpaal bereikt. In de nacht van 29 op 30 oktober 2015 zijn de spoordekken geplaatst van de 2 onderdoorgangen aan de noord- en zuidkant van het station Elst Centraal. Om dit mogelijk te maken is er een (twee jaar van tevoren geplande) treinvrije periode ingelast van 27 oktober t/m 1 november op het traject Arnhem – Nijmegen (één van de drukste spoortrajecten van Nederland). In deze periode is alles in het werk gesteld om de spoordekken te kunnen plaatsen en binnen de deadlines ervoor te zorgen dat er op 2 november weer een goed berijdbaar spoor actief te hebben.

Het is één van de hoogtepunten van het project en vormt de bekroning van vele jaren voorbereidend werk (oa. bestemmingsplan, aanbesteding, overleg met NS-ProRail, overleg met HJ Heinz, communicatie naar omwonenden).

Het project is echter nog lang niet af. Na het aanbrengen van de onderdoorgangen is in de directe omgeving van het station ook nog sprake van grondontwikkeling ten behoeve van wonen, kantoren en bedrijven. Ook dit zal de komende jaren zichtbaar worden rondom het station.

Buro Beeld BV levert de gemeente Overbetuwe al enkele jaren de (senior) projectmanager voor dit project en sinds 2013 ook de planner voor de overall procesplanning.

 

IMG_5217