Buro Beeld BV, Adviesbureau gericht op gebiedsontwikkelingsprojecten!
Print deze Post

– Stationslocatie Nijmegen

Nieuwbouw Poppodium Doornroosje en Studentenhuisvesting van SSHN Stationsplein Nijmegen nadert voltooiing.

Donderdag 27 maart zijn we op uitnodiging van de ontwikkelaar rondgeleid op de bouwplaats aan het stationsplein te Nijmegen. Hier nadert het project met het toekomstige poppodium Doornroosje, de huisvesting van 350 studenten en een grote fietsparkeergarage haar voltooiing. We zijn erg onder de indruk geraakt van de omvang van het gebouw, waarvoor Buro Beeld de gemeente Nijmegen strategisch heeft geadviseerd tijdens de aanbestedingsprocedure en de aanbestedingstukken heeft opgesteld.

Voor meer informatie, zie ook  http://www.beeld.nl/voor-beeldprojecten/functionele-advisering/gemeente-nijmegen/doornroosje

Na presentaties van Fons van de Klok en Martin Klaus (ontwikkelaar), Max Derks (SSHN) en Toine Tax (Doornroosje), werden de aanwezigen in groepen rondgeleid door het gebouw. Het is fantastisch te zien dat wat eerst op papier is bedacht en is aanbesteed, nu ook echt werkelijkheid wordt. Een ongelofelijke opgave op zo’n krappe en complexe locatie in het hart van Nijmegen.

Een bijzonder aspect aan dit project is de enorme vrachtwagenlift in het logistieke deel van het gebouw. Tijdens de aanbesteding hadden de inschrijvers de opdracht meegekregen dat vrachtwagens (tot 18 meter), in verband met verkeersveiligheid op de locatie, niet alleen vooruit het gebouw in moesten, maar ook weer vooruit het gebouw moeten verlaten. In dit gebouw is daarom een enorme voorziening aangebracht die een vrachtwagen kan liften, 180 graden draaien en weer op de grond kan neerzetten. Een enorme constructie die straks als een soort van kermisattractie vanaf het naastgelegen treinperron is te bewonderen. Mede door deze voorziening is er meer ruimte gecreëerd voor de backstage ruimte van het poppodium.

Vanaf de toekomstige daktuin voor de appartementen en vanuit de appartementen zelf is er een prachtig uitzicht over de stad.

Er wordt nog hard gewerkt aan de twee popzalen die straks met een capaciteit van respectievelijk 400 en 1100 bezoekers de talenten uit de muziekwereld presenteren aan het publiek. Daarnaast is er een modelwoning ingericht die straks, met 4 bewoners per appartement, huisvesting gaat bieden aan in totaal zo’n 350 studenten.

Tot slot hebben wij nog een blik geworpen in de enorme fietskelder onder het gebouw, die straks circa 4.000 fietsen kan herbergen.

We kijken uit naar de oplevering van dit fantastische en unieke gebouw.